top of page

Ademcoach Annemijn nam de kronkelweg naar geluk | SGOTM #1

Ze is moeder van 2 en stapte anderhalf jaar geleden definitief van de traditionele carrièreladder af door haar goede functie bij een uitzendbureau naast zich neer te leggen. Niet omdat Annemijn Scheen (38) ‘klaar’ was met werken, maar omdat ze erachter kwam dat wat ze ooit zag als haar droombaan, eigenlijk helemaal niet écht bijdroeg aan haar geluk.


Erachter komen dat je tóch iets anders wil dan waar je voor gestudeerd hebt.. iets anders dan wat je omgeving van je gewend is.. hoe ga je daarmee om? En vooral: hoe ontdek je dan wat je wél wil?


Dit is het verhaal van Annemijn. Een verhaal over de kronkelweg naar (werk)geluk én over de kracht van ademhaling.


Zo’n 7 jaar geleden ontstond bij Annemijn het besef dat het beeld wat ze altijd had - ‘’zo'n vrouw in een mantelpakje met mooie schoenen, mijn laptop onder mijn arm en werkzaam in de corporate wereld met een leidinggevende rol.’’ - niet meer het beeld was wat haar daadwerkelijk geluk opleverde. Maar waar ze vandaag de dag staat, had ze zich toen óók nog niet kunnen inbeelden.

Ademcoach

Annemijn creëerde haar eigen droombaan. ‘’Vanuit mijn praktijkruimte aan huis begeleid ik ambitieuze ondernemende vrouwen om de verbinding te maken met hun lichaam en hun hart door middel van ademhaling. Zo mag ik vrouwen begeleiden naar meer energie, een betere nachtrust en diepe ontspanning. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, een betere creativiteits-flow en het oplossen van belemmerende overtuigingen en emoties is hier een onderdeel van.’’


Ze maakte dus de switch van corporate salestijger naar ademcoach. Maar wat ging daaraan vooraf? Een verkeerde studiekeuze? Allesbepalende studiekeuze (of toch niet?)

‘’Ik heb de Hogere Hotelschool in Den Haag gedaan, maar ik ben daarvoor best wel even zoekende geweest naar een juiste studie. Ik merkte dat veel andere mensen wél duidelijk voor ogen hadden wat ze wilden. Ik zie mezelf nog steeds op de grond zitten bij mijn ouders thuis met al die boekjes van hbo-opleidingen om me heen.’’

‘’‘Nou dat toelatingsexamen, ik wens je veel succes. Daar kom je echt niet doorheen.’ Je begrijpt, dat was voor mij dus het moment waarop ik dacht ‘aha, wacht maar af!’’

‘’Tijdens die periode had ik het met een aantal klasgenoten over hun studiekeuze. Zij wisten het wel. Zij gingen de Hogere Hotelschool doen. Ze moesten nog wel toegelaten worden, want het is best een heftige toelating. Dat laatste weerhield mij er niet van om me na het gesprek in de opleiding te verdiepen. Ik vond het hartstikke interessant!’’


‘’Het groepje dat mij op het idee bracht, gaf later aan: ‘Nou dat toelatingsexamen, ik wens je veel succes. Daar kom je echt niet doorheen.’ Je begrijpt, dat was voor mij dus het moment waarop ik dacht ‘aha, wacht maar af!’’ ‘’Ik werd toegelaten, zij niet. Het voelde als een teken: dit was mijn studie. En dat bleek het ook te zijn. Het was een geweldige studietijd en ik heb ontzettend veel geleerd.’’


‘’Na de studie heb ik jarenlang met plezier in het bedrijfsleven gewerkt. Ik pakte allerlei sales-gerichte taken op en werkte met veel targets. Dat werkte toen ook goed voor mij: ik was succesvol in mijn baan en ik mocht mooie dingen doen. Maar toch.. toch voelde ik, naarmate de jaren verstreken, dat ik iets wilde doen wat meer vanuit mijn hart zou komen. Ik wilde andere mensen helpen met iets waar ik zelf ook nog eens heel blij van werd.’’


Droombaan (de) [zelfst. nw] Mensen helpen, vanuit je eigen geluk, je passie

‘’Ja, tijdens mijn baan in loondienst hielp ik op een bepaalde manier ook wel andere mensen en was ik succesvol, maar ik voelde ‘m zelf niet. Ik wilde óók zelf die voldoening, zelf echt blij worden van wat ik deed.’’


Een mooie eigenschap die ik bij Annemijn ontdek, is dat ze haar twijfel niet laat sudderen, maar direct op zoek gaat naar kansen. ‘’Toen ik begon te twijfelen, startte ik naast mijn werk een opleiding tot voedingsconsulente.’’


That’s how we like it!

‘’Met als doel om andere vrouwen te kunnen helpen en iets te doen waar ik zelf intrinsiek geïnteresseerd in was, begon ik dus met het uitvinden van mijn ‘nieuwe passie’. Want ja, voorheen léék ‘zo'n vrouw in een mantelpakje met mooie schoenen, mijn laptop onder mijn arm en werkzaam in de corporate wereld met een leidinggevende rol.’ écht te zijn wat ik wilde. Maar dat was gewoon veranderd.’’


En dat mag. Dat is misschien wel heel normaal. Wat minder normaal is, is dat Annemijn ook daadwerkelijk luisterde naar haar gevoel, haar intuïtie. Het was geen ingeving, ze was vastbesloten. Hoe ik dat weet? Omdat de weg naar geluk een kronkelweggetje is met verschillende ‘stops’. De opleiding voedingsconsulente bleek voor Annemijn zo’n tussenstop. ‘’Het was interessant, maar ik merkte dat het niet was waar mijn passie echt lag.’’


Wat je allemaal tegenkomt onderweg naar geluk

Later begon Annemijn zich te interesseren in de werking van essentiële oliën. ‘’Ik organiseerde workshops voor vrouwen om ze kennis te laten maken met essentiële oliën. Het was heel interessant en ik merkte dat ik het mooi werk vond om te doen, maar óók dit was niet waar ik in de kern mijn business van wilde maken.’’ Was het dan weggegooide tijd en energie? Verre van. ‘’Ik leerde in die periode bijvoorbeeld om de Aroma Touch massage te geven. Die massage gebruik ik nog steeds in combinatie met ademwerk. Het is een enorm krachtige massage.’’ Wauw! Zo zie je maar: de tijd, energie en/of geld die je in jezelf investeert, is nooit weggegooid. Annemijn is er een inspirerend bewijs van.


‘’Ik stopte de dingen die ik leerde tijdens mijn zoektocht allemaal in mijn rugzakje. Zo heb ik ook de training Reiki 1 en Reiki 2 gedaan. Reiki is een behandeling waarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd door het sturen van universele energie. Ik ben er niet mee verder gegaan, maar voor die kennis en ervaring ben ik wel heel dankbaar. Als mijn kindjes zijn gevallen of als ik zelf iets heb, pas ik reiki regelmatig toe. Misschien krijgt het in de toekomst nog wel een groter podium in mijn werk. Het was in ieder geval heel waardevol en ook die ervaring stopte ik weer in mijn rugtasje.’’


Reiki.. Annemijn, dat voelt tóch een beetje zweverig. ‘’Ik ken veel mensen, vaak ook mannen, die sceptisch zijn, ahah, maar die dan hun knie of enkel verzwikken en dan na een reiki behandeling zien dat iets heel snel over is. Dat is zo mooi om te zien.’’


‘’Ik stopte de dingen die ik leerde tijdens mijn zoektocht allemaal in mijn rugzakje.’’

What’s next? Na haar interesse in voeding, essentiële oliën en later ook reiki, is Success Girl of The Month Annemijn begin 2019 een hoop kennis en ervaringen rijker. Toch heeft ze na een aantal jaar nog steeds haar ultieme passie niet gevonden. Maakte ze zich daar geen zorgen over? Voelt dat niet als weggegooide tijd? Annemijn blikt of bloost niet bij het delen van haar reis over de ‘kronkelweg’. Dat voelt krachtig. Want ja, óók ik weet nu hoe ontzettend powerful het is om een rotsvast vertrouwen in jezelf, je toekomst en je intuïtie te hebben. Het komt goed. Het komt altijd goed. Annemijn geloofde dat ook. Een mooie instelling om je door te laten inspireren: blijf leren, you’ll get there & it will be so worth it!


De week die alles veranderde

‘’Ja... Voedingsconsulente, essentiële oliën en reiki: allemaal dingen waar ik heel blij van werd én word, maar ik had tot dat punt nog steeds niet zoiets van: dit is het.’’


Omdat Annemijn vastbesloten was om ‘het’ wel te vinden, ging ze in 2019 mee op een retreat naar Malaga. ‘’Ik vond het super spannend, maar omdat ik nog steeds zo zoekende was, was het wel exact wat ik nodig had. Alleen al het daadwerkelijk ‘gaan’ was een overwinning. Het was een heel fijn retreat met iedere ochtend yoga. Ook deden we ademsessies.’’


En toen…


‘’Toen voelde ik het. Ik dacht echt, woooow, wat is dit!? Tijdens de ademsessie zag ik kleuren, mijn lichaam tintelde en ik moest hard huilen. Er gebeurde echt van alles. Ik vond dat zoiets magisch, zo bijzonder om mee te maken. Dus ja, eigenlijk al terwijl ik op dat retreat was, wist ik: dit is het. Dit is het voor mij.’’


En zoals een Success Girl dat doet, liet Annemijn er geen gras over groeien!


‘’Ik kon gaan staan voor wie ik was. Ik kon mijn passie echt gaan leven. Terug in Nederland vertrouwde ik op mijn intuïtie en startte ik met een opleiding tot ademcoach. Ik was toen nog steeds in loondienst. De opleiding duurde een halfjaar en tijdens die periode oefende ik heel veel op mensen die daar open voor stonden. Ik wilde er het maximale uithalen. Van visualisaties tot verschillende ademhalingstechnieken, het kwam allemaal aan bod. De mensen die ik toen gratis hielp, ervaarden bijzondere veranderingen. Het viel echt op zijn plek.’’


‘’Tijdens de ademsessie zag ik kleuren, mijn lichaam tintelde en ik moest hard huilen. Ik vond dat zoiets magisch, zo bijzonder om mee te maken.’’

Ademcoach.. ik adem toch gewoon?

Misschien vraag je je af waarom een ademcoach relevant, laat staan belangrijk, is. Daar schrikt Annemijn niet van, want opmerkingen en vragen daarover is ze best gewend. ‘’Ik weet het, we ademen allemaal ‘gewoon’. Waar het misgaat, is dat bijna 80% van de mensen niet goed ademt. Dat merk je niet direct, maar wel indirect.’’


‘’Adem, je draagt het iedere dag bij je, altijd. Of je je er nu bewust van bent of niet.’’ Interessant! Dat betekent dus ook dat je ademhaling een grote impact heeft op hoe je je voelt. ‘’Soms denkt iemand dat ademsessies niks voor haar zijn en dat is helemaal oké. Toch komt in ons gesprek dan ter sprake dat ze hoog ademt, vaak duizelig is en ook last heeft van stress. Ik push mijn dienst dan absoluut niet door, maar het komt er vaak op neer dat iemand dan tóch uit zichzelf een sessie boekt. Want ja, haar klachten, dat zijn precies de dingen waarop ademhaling een verschil kan maken.’’


De mindset & levenslessen van Annemijn

Tijdens het gesprek valt het me op hoe positief Annemijn bepaalde situaties aanvliegt. Als ik haar vraag naar haar ‘down’ momenten, geeft ze aan dat die er niet specifiek zijn geweest. De vraag is, zou iedereen dat zo hebben ervaren, of heeft Annemijn geen grote down-momenten ervaren, omdat ze er continu voor kiest om het positief te bekijken? Ik weet het antwoord wel!


Les #1: Probeer het alfabet

‘’Als het niet via A kan, dan ga ik kijken of het via B kan. Het mag een leerproces zijn. Life is a playground. Sommige dingen zijn een succes en sommige dingen, daar leren we juist extra van. En eh, natuurlijk heb ik echt wel dagen dat ik minder in mijn vel zit.’’ Part of the game ;-).


Les #2: Definieer jóúw succes

‘’Ja, bij mijn kantoorbaan was ik goed in wat ik deed, maar ik was echt uitgeblust aan het einde van de dag. Harde sales-targets, bepaalde omzetten die gedraaid moesten worden: ik werd daar niet meer blij van. En ja, natuurlijk heb ik nu ook targets, zoals mijn omzet bijvoorbeeld. Maar er is meer.’’


‘’Nu hangt mijn succesgevoel veel meer samen met de transformatie van mijn klanten. Zoals vrouwen die van burn-out-gerelateerde klachten komen en nu weer met energie, vrolijkheid en sprankeling hun dag ingaan. Of ondernemende vrouwen die dankzij ademsessies meer vertrouwen vinden in zichzelf. Daardoor durven ze te gaan staan voor wie ze zijn en groeien ze niet alleen zelf, maar ook met hun business naar het volgende level. Dát zijn de dingen die mijn succes maken.’’


Les #3: It’s about the journey

Toen Annemijn besloot dat ze wilde ontdekken waar ze écht blij van werd, maakte ze, naast de kracht van ademhaling, kennis met de wereld van gezonde voeding, essentiële oliën en reiki-behandelingen. ''Uiteindelijk hangt alles samen. Wat je eet, hoe je beweegt, hoe je slaapt én hoe je ademt. Juist de kronkelweg die ik heb doorlopen om tot mijn passie te komen, heeft ervoor gezorgd dat ik allerlei kennis en ervaringen heb opgedaan die ik nu kan toepassen tijdens mijn coaching.''


Les #4: Iedereen ademt, maar hóé je ademt maakt het verschil

Ademhaling, je hebt het altijd bij je. ‘’Als je je niet fijn voelt op een bepaald moment, kun je je ter plekke focussen op je ademhaling. Daar reageert je lijf op, waardoor je je letterlijk op dat moment beter kunt voelen. Dankzij de kracht van ademhaling hoef je niet eerst op een yogamat, een meditatie te doen of eerst te sporten. Je adem is direct voelbaar.’’


‘’Als je je niet fijn voelt op een bepaald moment, kun je je ter plekke focussen op je ademhaling. Daar reageert je lijf op, waardoor je je letterlijk op dat moment beter kunt voelen.’’

Tot slot, wat zou je nog aan andere success girls willen meegeven?

‘’Durf te gaan staan voor jouw waarden en waar jij blij van wordt. Ondanks wat je familie, vrienden of partner van je verwachten. Doe waar jij blij van wordt en wees niet bang om te kiezen en uit te vinden. Wat je kiest, staat nooit in steen geschreven. Het kan en mag weer veranderen. De weg hoeft niet in een rechte lijn te lopen, je mag er spelenderwijs komen.’’


Maak je eigen route, je eigen plan.


 

The end.


Dit was 'm : het allereerste Success Girl of the Month interview 🤩. De komende maand zal Annemijn ons meer leren over de waardevolle kracht van ademhaling. Houd Instagram in de gaten. 🥰

Maandagavond 23 augustus vertelt Annemijn niet alleen over de belangrijke voordelen van bewuste ademhaling, ze laat het je ook nog eens direct ervaren. Tijdens haar online masterclass helpt Annemijn je dankzij verschillende ademhalingstechnieken aan meer energie, diepe ontspanning & een betere nachtrust. Wil je (meer) investeren in persoonlijke groei? This is your call!

Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen. <3


Heb je een vraag aan mij of aan Annemijn? Stuur Annemijn (@annemijnscheen) of mij (@thesuccessgirl.nl) dan gerust een DM op Instagram of reageer onder deze blog.


Bedankt dat je hier bent. Tot de volgende 💖!81 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page