top of page

De Kracht Van Je Gedachten | MINDSET BLOG #2

Je bepaalt ze zelf... 😏


In de vorige Mindset Blog deelde ik met je waarom mindset wat mij betreft ongelooflijk belangrijk is. Ook komt in die blog naar voren dat veel meiden struggelen met hoe ze zich voelen over zichzelf en over hun toekomst. Heb je Mindset Blog #1 nog niet gelezen? Check hem dan hier. In deze nieuwste Mindset Blog deel ik een van de eerste mindset technieken die ik leerde. Dit was het begin van mijn nieuwe leven. Ik leerde namelijk de kracht van mijn gedachten kennen.


Wat daaraan vooraf ging...


Grote dromen

Vroeg je mij drie jaar geleden naar mijn droomleven, dan zou ik je vertellen dat ik een succesvolle kledingwebshop wilde runnen, waar ik na een tijdje niet meer fulltime aan hoefde te werken. Ik zou de webshop dan kunnen runnen vanuit de hele wereld en ik zou dus regelmatig reizen en de wereld verkennen. Vrijheid, rijkdom en geluk. En dan het liefst met een leuke relatie en een schattig hondje erbij die ik overal mee naartoe zou slepen 🐾.


Áls ik het vertelde tenminste..

Omdat de mensen om me heen andere dromen hadden dan ik, en, in mijn ogen, meer het standaard pad bewandelde, was ik best terughoudend in het delen van mijn dromen. Meer hierover lees je in deze Business Blog. Anyhow, in mijn hoofd zag ik die succesvolle & gelukkige toekomst ergens wel voor me, maar op de dagen dat ik alles realistisch bekeek (ik houd niet zo van realistisch denken 😜), voelde ik me verdrietig en down: dit ging een hele lange weg worden, als het me überhaupt al zou lukken.


Je zoekt altijd de snelste weg

Het probleem van 'heel graag je droom willen bereiken' is dat je de droom het liefst ook zo snel mogelijk wil bereiken. Ik tenminste. In mijn ogen was mijn leven vooral leuk zolang ik 'jong' was en ik wilde dat ideale leven (met webshop, vrijheid en geld) dus ook al gaan leven terwijl ik 'jong' was. Dat was dan ook de reden dat ik na mijn studie niet eerst met een vaste baan begon, maar direct een webshop opstartte*. Na maanden zwoegen moest ik me erbij neerleggen dat dit hem toch niet ging worden. Ik wist te weinig over ondernemen, marketing en sales. En, zo ervaarde ik later, ik wist te weinig over mindset.

Leermomentje: de snelste weg is niet altijd de slimste.

*leuk weetje: scroll naar beneden op mijn Instagrampagina en je vindt alle content van de webshop!


Geen webshop meer, dus tijd over!

Toen ik met pijn in mijn hart de webshop een beetje liet doodbloeden, hield ik veel uren over. Doordat ik in mijn vrije tijd zo gepassioneerd aan de webshop had gewerkt, was ik het niet per se gewend om uren te chillen met vriendinnen of veel Netflix te kijken. That's a good thing! Hoewel ik op zijn tijd echt wel van een goede serie kon genieten, begon ik ook veel tijd te besteden aan het bestuderen van mensen die 'mijn droom' al leefden. Waarom was het hen wel gelukt om succesvol, rijk en gelukkig te worden na het volgen van hun droom?


Daar zat ik dan, op mijn studeerkamer, tussen de onverkochte voorraad van mijn webshop, op een regenachtige februaridag in 2019.


Krijg nou wat.... Het was niet hun opleiding, hun startkapitaal of het gezin waarin ze opgegroeid waren: het was hun mindset. Het was de manier waarop ze dachten wat hen succesvol en gelukkig had gemaakt.


De kracht van je gedachten

Komt ie: jij kan bereiken wat jij kan geloven. Of iets 'realistisch' is of niet, wordt bepaald door wat jij denkt. Denk jij dat je €2500 per maand kunt verdienen, dan zal je er naartoe werken om dit werkelijkheid te maken. Denk je dat je €10.000 per maand kunt verdienen? Dan werk je nog net wat harder door totdat je dat bereikt hebt!


Fuck 'realistisch'. Jij bepaalt zelf wat je kunt bereiken.


Heb je een grote droom in je hoofd en vertelt iemand anders je dat dat onrealistisch is? Dan is het onrealistisch voor die persoon. Niet voor jou. De boeken van Fajah Lourens

Onderneemster Fajah Lourens (MKBM), weet deze 'kracht van je gedachten' haarfijn uit te leggen. Zo stelde ze als doel om haar boeken 1 miljoen keer te verkopen.


''1 miljoen keer!? ''Zei haar uitgeverij. ''Wij dachten meer aan 100.000 exemplaren.''


Wat denk je dat er gebeurd was als Fajah voor de 100.000 was gegaan? Dan zou ze bij 80.000 verkochte boeken denken: ''zo gaat 'ie lekker, we halen het wel.''


Door haar focus op 1.000.000 boeken te leggen, dacht ze bij 80.000 verkochte boeken: ''let's keep improving!'' En dus zocht ze naar meer verschillende manieren om haar boeken te verkopen, zoals extra verkooppunten.


Op dit moment heeft Fajah Lourens honderdduizenden boeken verkocht. Nog geen 1 miljoen. Maar guess what!? Of ze dat miljoen nu gaat halen of niet, ze zou er nooit zoveel verkocht hebben als ze voor de 100.000 was gegaan!


Fuck realistisch 😊.


Ik kan het niet = ik wil het niet

Denk je dat je iets niet kan? Dan wil je het niet graag genoeg, als je het mij vraagt. De kans is groot dat je iets niet graag genoeg 'wil kunnen' omdat je het niet durft. Omdat je er niet in durft te geloven. Als je in je achterhoofd nog steeds dat gekke beeld van 'wat wel realistisch is en wat niet realistisch is' hebt, beperk je jezelf enorm. Durf te dromen. Durf ervoor te gaan. Durf aan jezelf toe te geven dat jij jouw droom kan bereiken.Het pad is niet recht en ook niet vlak

Iedereen die 'iets niet kan' (en dus niet wil) weet dondersgoed dat als hij of zij er wél voor zou durven te gaan, het een hele zware klim zou worden.


Vraag jezelf eens af: is dát waarom je jezelf tegenhoudt? Omdat je weet dat je uit je comfortzone moet gaan? Omdat je weet dat er tegenslagen op je pad gaan komen? Omdat het rechte pad waar je nu op loopt gewoon een stuk makkelijker is om te bewandelen?


Zodra je het durft, wordt het mogelijk

Jij kiest. Het is jouw leven. Maar laat me je dit vertellen:


Zodra je aan jezelf durft toe te geven dat je jouw grootse droom wél kan bereiken, ga je de kracht, kennis en het zelfvertrouwen vinden om al die obstakels te overwinnen. Je gaat groeien, stralen en overwinnen. Iedere tegenslag wordt een leermoment.
Voor je het weet ben je 1/2/ 3 jaar verder en kijk je terug op een geweldige reis met ups & downs die je tot een vrouw hebben gevormd waar je f*cking trots op bent.

En dan ineens... wordt het duidelijk hoe ongelooflijk realistisch die droom van jou al die tijd al was. Je hoefde het alleen maar te durven. Had je dat maar eerder geweten.


De terugval 😳

Heb je besloten dat je het kunt en dus wilt en dus durft?

Yesssssss giiiiirl 🔥. Één dingetje: je gaat een terugval krijgen, meerdere 😅. ''Ga je dit nou echt zeggen Daph!?'' Jep, I am. Dan weet je het maar gewoon. Saboterende gedachten Je gaat momenten krijgen dat je denkt waar ben ik aan begonnen? Waarom doe ik mezelf dit aan? Ik denk tóch dat ik het niet kan 😩. Je gaat jezelf vergelijken met andere mensen die het wel (sneller) lukt. Stuk voor stuk saboterende gedachten om te kijken of je het wel écht graag genoeg wilt. Tenminste, zo ben ik het maar gaan zien. Ik zie het als uitdagingen die me steeds bijna onderuit halen, maar waarvan ik het keer op keer toch weet te winnen. En kijk waar ik nu sta 😇!


Ok. Terug naar jou.


Saboterende mensen

Tel bij die saboterende gedachten ook nog saboterende mensen op en de uitdaging is compleet. Leuk hè 🤪? Het zijn de mensen die bijvoorbeeld zeggen dat 'dit niet de juiste tijd is' om jouw droom achterna te gaan. Leuk feitje: tijdens een economische crisis zullen saboterende mensen je vertellen dat het 'niet de juiste tijd is' om voor je droom te kiezen, omdat je beter voor 'zekerheid' kunt gaan. Gaat het economisch juist wél heel goed in Nederland? Dan is het ineens 'niet de juiste tijd' omdat er al zo veel anderen zijn die hetzelfde doen als waar jij van droomt. Conclusie: het is dus nooit de juiste tijd.


Ehh..


Het is fucking altijd de juiste tijd 😏!


Het hoort er allemaal bij

De mensen die je met dit soort opmerkingen saboteren, doen dit omdat ze het beste met je voor hebben. Dat denken ze tenminste. No hard feelings hoor, maar de kans is groot dat ze dit zeggen omdat ze zelf nooit voor hún allergrootste dromen zijn gegaan. Omdat ze het stiekem hartstikke pijnlijk zouden vinden als het jou wel lukt. Nogmaals, no hard feelings. Waarschijnlijk hebben jij en ik dit ook weleens (onbewust) bij anderen gedaan. Zo zijn we als mensen gewoon geprogrammeerd.


Maar.. nu weet je het. Nu weet je dat je deze uitspraken langs je heen mag laten gaan. Je zal ze gaan herkennen, begripvol glimlachen en doorgaan. Zeker na het lezen van de volgende mindset blog. Want in die blog zoomen we dieper in op saboterende gedachten en hoe je er het beste mee om kunt gaan als je je niet goed voelt. Ondertussen geef ik je graag iets om over na te denken:


Heb jij je ooit weleens niet goed gevoeld, terwijl je positieve gedachten had?


Tot volgende week! ❤️468 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page