top of page

Fix Je Mindset. Leef Je Droomleven. | MINDSET BLOG #1Mindset is everything (?)

Als je een sterke mindset hebt, kun je alles bereiken wat je wilt, wordt er gezegd. Tijd en geld investeren in het ontwikkelen van je mindset is dan ook populairder dan ooit. Zo’n beetje iedere (internet) ondernemer praat erover.

Of ik dat terecht vind?


JEP.

Je kunt er alleen maar beter van worden

Het laatste wat ik wil is ‘doen wat iedereen doet’ en ‘zeggen wat iedereen zegt’. Maar als het aankomt op mindset, kan ik er echt niets anders van maken dan dat de gemiddelde succesgoeroe 100% gelijk heeft. Investeer in je mindset en je investeert in je toekomst. Ik kan daadwerkelijk geen één voorbeeld bedenken waarbij je investeert in je mindset en je er niet op vooruit gaat. Laat staan achteruit.

Vrouwen met een sterke mindset

Het is geen geheim dat The Success Girl 100% gericht is op vrouwen. Jonge vrouwen, om specifieker te zijn. Dat betekent niet dat het platform voor een ander persoon niet waardevol is, of dat je in dat geval niet welkom bent. Het betekent wel dat ik, als jonge vrouw zijnde, volledig vanuit mijn kennis en ervaring kan spreken, zonder rekening te houden met verschillende groepen. Als ik dat wel zou doen, zou mijn boodschap kracht verliezen en zou ik minder uit mijn ❤️ kunnen spreken. Dat is de enige, maar wel een hele goede reden, om te focussen op de doelgroep ‘jonge vrouwen’.


Maar.. óók als jij geen jonge vrouw bent: you are so welcome!

Veel jonge vrouwen struggelen

Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik, als het aankomt op mindset, in de afgelopen jaren veel waardevolle lessen heb geleerd en heb toegepast. Ik ben klaar om ze met jou te delen! Dat wil ik graag, omdat ik veel jonge vrouwen om me heen zie struggelen. Met school, met werk, in een relatie of gewoon met hun hele leven. Sommige meiden weten nog niets van de kracht mindset af. Anderen zijn zich er juist heel bewust van, maar lijken ‘de sleutel’ niet te kunnen vinden. Misschien ben jij er daar wel één van. Ik herken dit. Ik voel dit. Ik begrijp dit. Én ik heb ontdekt hoe je stap voor stap van struggelend, verdrietig en futloos, naar gelukkiger, succesvoller en energieker kunt gaan!

Als je het even niet meer weet

Als het aankomt op je toekomst, denk ik dat je als jonge vrouw op twee manieren kunt struggelen. 1) Je weet wat je het allerliefst zou willen bereiken. Je hebt grote dromen, maar ze lijken zó ver weg dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Je dromen voelen daardoor ook niet haalbaar. En dát zorgt er dan weer voor dat je niet aan het verwezenlijken van die droom begint. Of je begint er even aan, maar je stopt al snel omdat de resultaten uitblijven. Dit geeft een onvoldaan gevoel. Het gevoel dat je nooit jouw ultieme droomleven zal gaan leven. 2) Je weet niet wat je nu écht wilt met je toekomst. Je doet wat ‘logisch’ is, zoals het afmaken van je opleiding en een baan zoeken die daarbij past. Je doet wat familie en vriendinnen ook doen, of wat zij van jou verwachten, en dat geeft je het gevoel dat je eigenlijk niet weet waarvoor je het allemaal doet. ‘’Is dit nou het leven?’’. Niets doen is ook een keuze Of je nu het ambitieuze meisje met de grote dromen bent, of het meisje die het allemaal (nog) niet weet: zolang je geen actie onderneemt, blijf je waar je nu bent. Je leven zal voortkabbelen, met soms wat pieken en soms wat dalen, en je zult je plezier waarschijnlijk vooral halen uit weekenden, vakanties en leuke uitjes. Maar of je aan het einde van je leven kan terugblikken op een vrouw die maximaal geleefd heeft, onvergetelijke herinneringen heeft gemaakt en alles uit zichzelf heeft gehaald? Kleine kans. Of je dat moet willen? Dat moet je helemaal zelf weten. Ik wil dat wel, omdat ik weet dat het mogelijk is. Omdat ik weet dat ik kan uitkijken naar een geweldig leven dat voor me ligt, en dat ik daarna voldaan kan sterven.

Klinkt dat heftig of raar? Just think about it.. Je gaat een keer dood. Het leven is eindig. Ga je voor gemiddeld? Of ga je voor maximaal geluk, succes & liefde?

Je kunt elke dag beginnen

Elke dag én elk moment van die dag kun je besluiten om voor jouw allermooiste leven te gaan. En dan bedoel ik er écht voor gaan. No way back. Je moet het alleen graag genoeg willen. Je moet het zo graag willen, dat het je niet meer uitmaakt wat anderen ervan vinden. Je moet het zo graag willen, dat je, ook wanneer het even tegenzit, 100% in jezelf blijft geloven. Om dat mogelijk te maken, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je ook echt daadwerkelijk 100% in die droom en in jezelf gelooft! Ben jij al zover? Geloof jij al 100% in je dromen?

De volgende keer

In de volgende blogs neem ik je mee in de kennis en acties die ervoor gezorgd hebben dat ik 100% in mezelf en in mijn dromen ben gaan geloven. Ik deel met je hoe je 'je denken' kunt veranderen, waardoor je positiever in het leven komt te staan. Je gaat je zelfverzekerder voelen over wat je allemaal kan, je krijgt zin om je droomleven te verwezenlijken en je wordt een voorbeeld voor de mensen om je heen. Dat doe ik niet alleen door te vertellen wat je zou moeten doen, maar vooral door met je te delen hoe ík het heb gedaan en waarom ik weet dat het voor jou ook gaat werken! Als je nog niet in jezelf gelooft, geloof dan voor nu in ieder geval in mij. Jij gaat er komen.


Voordat we naar de volgende blog gaan, wil ik je vragen:

❤️ Ben jij TEAM 1 of TEAM 2 als het aankomt op jouw struggles? Heb jij al een grote droom of loop je juist een beetje vast en weet je nog niet waar je heen wilt? Omschrijf het 👇! Reageer jij ook? Je hoeft alleen maar op 'inloggen' te klikken en een e-mailadres + nieuw wachtwoord in te vullen om een reactie onder deze blog post te plaatsen. Het lijkt me geweldig als we 'als echte' mensen kunnen communiceren, maar als je liever anoniem wenst te blijven, is het helemaal oké als je een fictieve naam deelt! Jouw e-mailadres zal voor niemand zichtbaar zijn.


👇 Hoe zien jouw struggles eruit? 👇


446 weergaven6 opmerkingen

6 Comments


Aleyna Usta
Aleyna Usta
Sep 26, 2021

Dankjewel Daphne, voor deze waardevolle blog weer. Je bent echt mijn favo blogger, thesuccessgirl!!💫🙏🤪

Like

Aleyna Usta
Aleyna Usta
Sep 26, 2021

Ik ben persoonlijk echt een type 2, normaal ben ik ook een person die erg twijfeld over allerlij dingen en dus ook op dit gebied.


Ik wil wel heel graag die ideale droomleven voor me zien, duidelijke doelen stellen in het leven en heel graag succesvol worden, maar gewoon niet helemaal zeker weet hoe ik mijn droom leven nou echt zou willen zien.


Het grote voordeel is wel dat ik wel heel erg zeker weet waar mijn talent en interesses liggen!! Dat ik dan echt creatief zijn, maar om daar dus een droom leven voor me te zien, is voor mij op dit moment een moeilijke keuze omdat ik het niet zeker weet. Maar dit gaat me wel lukken, ik…


Like

The Success Girl
The Success Girl
Jan 13, 2021

Zelf was ik een absolute team 1. Al van jongs af aan, toen ik dus heel graag zangeres wilde worden (check de 'over mij' pagina 😛). Daarna actrice of schrijfster bij een tijdschrift. Er was altijd wel een grote droom. Vanaf het moment dat ik ging studeren werd die droom om te ondernemen. Dat maakte me in eerste instantie alleen maar ongelukkig. Die droom was zo ver weg. Hoe the F ging het mij lukken om in m'n eentje een succesvolle onderneming op te zetten? 🤯

Like

Ik ben op persoonlijk gebied een team 1 en op werkgebied een team 2 🙈


Ik weet heel goed waar ik wil staan qua huis, gezin etc. Maar vind het onwijs moeilijk om positief te blijven na tegenslagen.


Op werkgebied weet ik totaal niet wat ik wil. Wel begin ik langzaam aan een idee te krijgen 😃

Like

wendyweidijk
wendyweidijk
Jan 13, 2021

Ik was een team 2, koos een studie er ging ervoor om deze af te maken. Gelukkig is deze week alles veranderd. Door de studie verloor ik de passie in mijn leven, de passie voor fotograferen. Ik werd met de week minder enthousiast. Ik heb besloten voor mezelf te kiezen en te stoppen met deze slopende studie. Ik ga het op een andere koers gooien! Er leiden meer wegen naar Rome zeggen ze toch :)

Like
bottom of page