top of page

Maudy over risico’s nemen & Instagram succes | SGOTW #4

Geen middelbare-schooldiploma halen: niet omdat je niet kúnt leren, maar omdat je hersenen weigeren om dingen te leren waar je toch geen interesse in hebt. Tja, waarom zou je ook eigenlijk? Success Girl Of The Week Maudy (23) deed waar veel Success Girls van dromen. Ze volgde haar hart, zette een succesvol eigen bedrijf op en groeide in een jaar tijd van 150 naar 13.000 volgers op Instagram. 🚀


Ik neem je mee in een verhaal over succes, ambitie en het grote verschil tussen ‘dromen’ en ‘doen’: risico’s durven nemen.


Dit is het verhaal van Maudy.Part #1: The Story

Maudy en ik kruisten elkaars wegen een paar maanden geleden. Ik startte toen net met The Success Girl, zij nam haar volgers (waaronder ik) elke dag vrolijk en energiek mee via Instagram stories. Haar belangrijkste focus: ze laat zien hoe je gezond kunt leven, zonder dat het als volhouden voelt. Klinkt aantrekkelijk. En ehh, ja, dat is het ook!


Tijdens de eerste lockdown gaf Maudy outdoor sportlessen aan jonge vrouwen. Het was haar eerste grote ‘business’ succes, want waar ze eerst 2 lessen per week aan 6 deelnemers zou geven, werden dit al snel 6 trainingen per week aan 12 deelnemers per keer.


Super goed natuurlijk, maar vandaag de dag, een jaar later, doet Maudy met haar bedrijf Fit With Us nog veel meer. En met succes.


En dat is inspirerend.. as f*ck.


Maudy, vertel ons, HOE DAN?


High School Dropout

Voordat we naar de kern van Maudy’s huidige succes vliegen, duiken we natuurlijk eerst even in haar verleden. Altijd interessant wat iemands achtergrond is, toch? Maudy’s succesverhaal begint op de middelbare school.


‘’Na twee keer de vierde klas van het vwo, besloot ik om met de middelbare school te stoppen. Het werkte gewoon niet voor mij. Ik wil alleen maar leren wat ik wil leren. Als ik iets lees, dan snap ik het vrijwel meteen. Dus wat ik interessant vond in de les, dat ging voor mij eigenlijk te langzaam, maar wat ik niet boeiend vond, dat ging dan weer helemaal langs mij heen. Dus toen ben ik iets gaan doen wat ik leuk vond.’’


Badass.


‘’Toen ik stopte met het vwo, hadden best wel wat mensen daar een mening over. ‘hier ga je later spijt van krijgen’ heb ik ontzettend vaak gehoord. Maar jeetje, wat ben ik blij dat ik gewoon naar mezelf geluisterd heb. Ik vind het ook ‘niet van deze tijd’ dat mensen een oordeel hebben over het niveau wat je gedaan hebt. Het zegt zo weinig.’’


‘’Ik vind het ‘niet van deze tijd’ dat mensen een oordeel hebben over het niveau wat je gedaan hebt. Het zegt zo weinig.’’

Van saai vwo naar gepassioneerd mbo

Maudy wilde dus wel leren, maar ze wilde leren wat ze écht boeiend zou vinden. Daarom koos ze ervoor om over te stappen naar een mbo-opleiding waarvan ze de richting kon kiezen.


’’Ik was toen 17 en eigenlijk wilde ik altijd al interieurontwerpster worden. Maar toen ik voor die opleidingen ging kijken, zag ik daar niet zoveel toekomst in. Stom, want zo zou ik nu nooit meer denken. Maar goed, toen dacht ik: ‘er zijn al zoveel mensen die dit doen.’ Ik zag er toen dus niet echt kansen in.’’


‘’In diezelfde periode groeide mijn liefde voor de sportschool. Ik was er elke dag. Toen ik op een avond met mijn vader terug fietste van de sportschool naar huis, zei hij: ‘waarom ga je niet een sportopleiding doen?’ Daar had ik best wel oren naar. Ik hield van sport. Maar aan de andere kant: als ik bijvoorbeeld een hockeystick aanraak, daar word je echt niet vrolijk van, haha. En ik had wel zoiets van: áls ik de sportopleiding ga doen, dan wil ik ook de beste sportopleiding doen.’’


Gelukkig voor Maudy was het niet vereist om als een prof te kunnen hockeyen, tennissen of voetballen, want ze werd aangenomen op de opleiding die ze het liefste wilde doen: het CIOS. ‘’Ik merkte direct dat ik op mijn plek zat. Heerlijk. En ja, als ik leer wat ik boeiend vind, dan leer ik dus snel. Ik heb de opleiding dan ook versneld kunnen doen.’’


De start van Fit With Us

‘’Ik ben mijn bedrijf Fit With Us gestart in 2018, vanuit een schoolopdracht in het laatste jaar van het CIOS. Met het ‘bedrijfje’ deed ik wat veel meiden gaan doen die starten met ondernemen in de sportwereld: ik verkocht training- en voedingsschema’s. Het liep best wel leuk hoor, maar er viel geen brood mee te verdienen. Toen ik eenmaal afstudeerde, bleef ik het wel doen, maar daarnaast werkte ik gewoon.’’


Toch studeren?

De schoolopdracht om een eigen ‘bedrijfje’ te starten, triggerde iets bij Maudy. Ondernemen was eigenlijk best interessant. Nu ze toch haar mbo-diploma had gehaald, was een hbo-studie, gericht op ondernemerschap, misschien wel wat voor haar. ‘’Ik heb 3 weken de Associate Degree (verkorte hbo-opleiding) Ondernemerschap gedaan op de Avans Hogeschool. 3 weken, toen was ik er klaar mee, haha. Ik voelde gewoon aan alles: wat ze me hier gaan leren in twee jaar tijd, kan ik zelf een stuk beter en sneller.’’


‘’Ik voelde gewoon aan alles: wat ze me hier gaan leren in twee jaar tijd, kan ik zelf een stuk beter en sneller.’’

De reis die alles veranderde

Na haar studie werkte Maudy twee jaar lang bij verschillende sportscholen en ook nog op kantoor bij het bedrijf van haar vader en broer. ‘’Na een tijdje merkte ik dat ik zo’n 60 uur per week aan het werk was voor veel te weinig geld. Toen besloot ik om fulltime bij mijn vader en broer te gaan werken. Ik deed daar de administratie en werkte daarnaast ook aan mijn eigen bedrijf. Als iemand vroeg hoe het met mijn onderneming ging, ging het altijd ‘prima’. Maar ik wist dat het een stuk beter zou kunnen gaan als ik er meer tijd en energie in zou steken.’’


‘’Ik was in die periode nog niet zoveel met mindset bezig en dat zie je gewoon terug in hoe ik mijn leven leidde en in hoe de dingen gingen. Gelukkig bleef ik wel zoekende en ik spaarde hard, zodat ik in januari 2020 op reis kon gaan naar Thailand. Het klinkt cliché, I know, maar die reis heeft alles veranderd. Vóór die tijd was ik best wel vaak negatief. Ik kon heel erg piekeren en ik zat vaak met mezelf in de knoop. Net voordat ik op reis ging, strandde ook mijn relatie. Die reis kwam 100% op het perfecte moment, alsof het zo had moeten zijn.’’


Ze was ‘maar’ een maand weg. En toch veranderde het haar leven. Hoe kan dat? ‘’Veel mensen die ik daar ontmoette waren enthousiast als ik ze over mijn eigen bedrijf vertelde. Ze vroegen altijd verder door en waren benieuwd wat ik er later mee wilde doen.’’


‘’Ik nam het ‘bedrijfje’ tot die tijd nog niet zo serieus, maar toen ik terugkwam van mijn reis, ben ik er meer over na gaan denken. Het opende mijn ogen. Ik denk dat je niet alleen ‘meer’, maar ook beter na gaat denken als je even weg bent uit je vertrouwde omgeving.’’


‘’Ik denk dat je niet alleen méér, maar ook beter na gaat denken als je even weg bent uit je vertrouwde omgeving.’’

‘’Maar, eerlijk is eerlijk, toen ik terugkwam van mijn reis voelde ik me echt even heel erg down. Het gevoel wat ik had in Thailand was zo gaaf en indrukwekkend. Wat een contrast met het leven in Nederland, vond ik toen. Ik kwam weer in dezelfde sleur en besloot hier nog eens even goed over na te denken.’’


''Wat wilde ik nou echt in de toekomst? Zag ik mezelf over twintig jaar nog steeds op de administratie zitten? Nee, dat was niet waar ik gelukkig van zou worden.''


Het roer om

Ik begon me te verdiepen in mindset, door boeken te lezen en podcasts erover te luisteren. Ook maakte ik kennis met meditatie. En hoe meer ik me daarin begon te verdiepen, hoe enthousiaster ik erover werd. Over mijn eigen leven én over het onderwerp mindset.’’


‘’Dat was niet alles. Ik merkte ook dat ik mijn enthousiasme goed over kon brengen op anderen. Ik las het boek Master Your Mindset (yaaass girl!) en dat triggerde me óók weer extra om me meer te focussen op het ondernemen.’’


‘’Maar dat is niks voor mij’’

‘’Grappig genoeg schreef ik naar aanleiding van het boek Master Your Mindset, ongeveer een jaar geleden, 3 emoties op over hoe ik me toen voelde. Dat blaadje heb ik nog steeds. Ik voelde me onwetend, onzeker en ik wist niet zo goed wat ik wilde. Ik heb toen letterlijk geschreven 'ondernemen lijkt me echt super gaaf, maar ik weet niet of het voor me weggelegd is.’ Durfde ik die risico's wel te nemen?’’


‘’Durfde ik die risico's wel te nemen?’’

‘’Ja, goh, als ik daar nu op terugkijk zaten daar heel wat belemmerende overtuigingen. Ik was er van overtuigd dat ik mijn vrijheid kwijt zou raken als ik ging ondernemen. Ik voelde gewoon een soort angst.’’


Of kan ik het wel?

Soms kun je ergens pas voor de volle 100% voor gaan, als je ineens voelt dat de tijd rijp is. En voor Maudy kwam dit moment tijdens de eerste Coronagolf. ‘’Toen ging ik ervoor. Groepstrainingen konden binnen niet doorgaan en de sportscholen waren gesloten, dus ik kwam met de simpele oplossing om buiten trainingen te organiseren. Het was niet eens per se om geld te verdienen, het leek me gewoon super leuk.’’


‘’Als ik nou twee lessen in de week zou geven voor 6 meiden per training.. Ik vroeg de meiden €5 per les. Zolang als de sportscholen dicht waren, kon ik dat lekker blijven doen. Ik deed iets goeds, ik deed iets leuks én ik verdiende er een leuk zakcentje mee. Maar ja, het liep dus al snel uit de hand. Binnen twee weken gaf ik -in plaats van twee trainingen aan 6 meiden- 6 trainingen aan twaalf meiden. Het bleef maar groeien.’’


Doorpakken

Maudy had ‘goud’ in handen. ‘’In die zin dat ik mijn passie had gevonden en dat het ook nog eens geld opleverde. Ik wilde meer leren, dus in augustus 2020 nam ik een business coach. Dat was een hele goede stap voor mij. Ik leerde nog veel meer over marketing en risico’s durven nemen. En ook over mijn money mindset (durf te investeren!). En zo besloot ik om mijn onderneming ook uit te breiden naar een online business.’’


And so she did. Maudy’s Instagram account groeide keihard, ze startte haar eigen podcast en biedt nu ook online trainingen en trajecten aan voor meiden die zo’n gezonde en positieve lifestyle als haar ook wel zien zitten. ‘’Waar Fit With Us eerst een ‘bedrijfje voor erbij’ was, groeide het binnen enkele maanden uit tot mijn fulltime business. Eind 2020 stopte ik met mijn andere baan en kon ik fulltime gaan ondernemen.


Durf risico’s te nemen

Als ik Maudy vraag wat er nou precies voor zorgde dat haar ‘bedrijfje’ na twee jaar ineens zo keihard ging groeien, is ze heel duidelijk. ‘’Risico’s durven nemen én het werken aan mijn mindset. Het boek Master Your Mindset opengooien is voor mij een hele grote stap geweest, omdat ik me toen echt ging beseffen dat ik ‘de manier waarop ik denk’ kon veranderen naar een manier die mij wél vooruit zou gaan helpen.’’


‘’Ik ging beseffen dat ik ‘de manier waarop ik denk’ kon veranderen naar een manier die mij wél vooruit zou gaan helpen.’’

En hoe zit dat met risico’s nemen? ‘’Risico’s nemen is mijn grote kracht geworden. Ik neem best wel makkelijk en ook graag een goed risico. En weet je, hoe makkelijker je een risico neemt, hoe makkelijker je kan groeien.’’


En dan: ‘’Hoe vaker het nemen van een risico goed gaat, hoe makkelijker je het een volgende keer weer doet. En bovendien: stél dat mijn bedrijf mislukt.. het ergste wat er dan kan gebeuren is dat ik een jaar bij de HEMA moet gaan werken om op die manier mijn geld te verdienen. Nou, als dat het ergste is, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd!’’


‘’Het ergste wat er kan gebeuren is niet eens echt heel erg.’’


‘’Stél dat mijn bedrijf mislukt.. het ergste wat er dan kan gebeuren, is dat ik een jaar bij de HEMA moeten gaan werken om mijn geld te verdienen.’’

Part #2: Q&A

Hoe was je als klein meisje?

‘’Ik was heel erg op mezelf. Ik had wel vriendinnetjes, maar ik kon ook heel goed in mijn eentje spelen. Dat herken ik nog steeds, dat ik heel graag in mijn eentje dingen doe. Ik was ook best wel lief. Ik was niet rebels en maakte geen ruzie ofzo, haha.’’


Wat was het kantelpunt voor jouw ‘succes’? Op welk punt voelde je dat alles samenkwam en dat alles op zijn plek viel?

‘’100% toen ik begon met de groepstraining geven en toen ik doorkreeg dat dat zo'n succes werd. Dat was voor mij echt het moment dat alles op zijn plek viel. Ik dacht, wow, als ik er niet was geweest, dan had deze training er niet gestaan. Dat voelde echt super vet.’’


Twijfel je weleens over het pad wat je nu bewandelt?

‘’Ja en nee. Ik wil sowieso regelmatig kunnen reizen, dus ik wil het wel zo gaan regelen dat er een team is dat ook zelfstandig kan werken zonder mij. Maar, gelukkig, waar ik eerst nog niet inzag dat het bedrijf ook zonder mij zou kunnen werken, begin ik er steeds meer in te geloven dat Fit With Us gewoon door kan gaan, óók als ik even weg ben.’’


‘’En verder, wat ik nu doe, dat vind ik echt heel leuk, dus daar heb ik geen twijfel over. In de toekomst wil ik wel meer dingen gaan doen op het gebied van ondernemen, maar dat is voor de lange termijn.’’


Welke levensles heeft dit proces je geleerd?

‘’Risico's nemen wordt altijd beloond. Falen bestaat niet. Echt, je kan altijd een risico nemen. Óf je leert ervan, óf je wordt er beter van. Óf het wordt een succes, óf je hebt er een les uitgehaald. Het ergste wat er kan gebeuren is nooit echt erg.’’


Wat is jouw favoriete quote?

If you want to change something, you need to change something.


''Als je wil dat er iets verandert in je leven, ben jij degene die iets moet veranderen. Als je het mij vraagt, is dit van toepassing op iedereen.''


Hoe zie je je toekomst voor je?

‘’Ik wil vóór mijn 35e miljonair zijn. Financiële vrijheid is toch wel mijn ultieme doel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die vrijheid nu ook wel op een bepaalde manier ervaar. Ik zou daarnaast ook heel graag willen dat er meerdere Fit With Us sportgroepen komen, door Nederland heen.’’


‘’Ik wil vóór mijn 35e miljonair zijn. Financiële vrijheid is toch wel mijn ultieme doel.’’

Wat wil je aan andere Success Girls meegeven?

‘’Nogmaals: durf risico’s te nemen. Falen bestaat niet.’’


You go Maudy! I mean.. zou je de ‘gefaalde’ middelbare school carrière van deze Success Girl zien als ‘falen’ of juist als haar key to success? Je bepaalt zelf of je glas halfvol of halfleeg is, zullen we maar zeggen ;-).

Oké Maudy, bonusvraag: HOE heb je je Instagram zo snel laten groeien?

‘’Echt zijn. Vooral het positieve ‘echt zijn’. Ik merk dat de meiden die me volgen, zeker in deze tijd, echt baat hebben bij mijn enthousiasme en mijn positiviteit. Daarnaast laat ik mezelf zien, zonder perfect plaatje. Ik heb een podcast aflevering waarin ik deel hoe ik op Instagram bezig ben om te groeien. Ik ben trouwens vooral erg gegroeid door Reels. Bij al mijn Reels deel ik veel enthousiasme en ik merk dat dat de aandacht trekt, waardoor die Reels hoog in het algoritme van Instagram terechtkomen en veel mensen ze te zien krijgen.’’The End

 

Dit was het verhaal van Maudy, de Success Girl van deze week. Maudy is een voorbeeld voor velen, óók voor mij! Ik vind het zo knap hoe ze haar positiviteit en enthousiasme met de (online) wereld deelt. En de groei die ze heeft doorgemaakt is ge-wel-dig! Maudy, dankjewel dat ik je verhaal op dit platform mag delen!

Heb je een vraag aan mij of aan Maudy? Stuur Maudy (@fitwithusnl) of mij (@thesuccessgirl.nl) dan gerust een DM op Instagram of reageer onder deze blog.

Bedankt dat je hier bent. Tot de volgende 💖!


522 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page