top of page

Deze manier van mediteren maakt wél het verschil

Mediteren, voor de één klinkt het vooral heel zweverig en voor de ander eerder als een onmogelijke opgave. Minuten lang stilzitten en nergens aan denken. Of mag je misschien ook liggen? Je weet het eigenlijk niet. Interessant genoeg schieten meditatie-apps wel als paddestoelen uit de grond, boordevol met meditaties voor beginners.


In deze blog neem ik je mee in een manier van mediteren die je waarschijnlijk nog niet kent. Meditaties die je niet alleen laten ontspannen. Nee, deze meditaties hebben een veel grotere impact!


Mediteren voor beginners met een meditatie app op je telefoon
Meditaties vind je op Youtube, Spotify en in meditatie apps

Mediteren volhouden: je wil het wel, maar je doet het niet

De kans is realistisch dat je weleens een meditatie geprobeerd hebt. Misschien nam je je daarna wel voor om het regelmatiger te gaan doen, maar is het er toch weer bij ingeschoten. Ja, ja, je wéét wel dat het goed is om op die manier tot rust te komen, maar laten we eerlijk zijn: als je echt zoveel verschil had gemerkt, zou je het wel beter volhouden.


Hoe meditaties mijn leven veranderden

Wat ik hierboven over mediteren schrijf, herken je wellicht bij jezelf. Maar de echte reden dat ik het benoem, is omdat het er bij mij ook op die manier aan toeging. Eerst vond ik mediteren zweverig, daarna vond ik het stiekem wel wat hebben en vervolgens wilde ik het regelmatig doen... maar deed ik het niet.

Maar dat veranderde.


Zo’n anderhalf jaar geleden maakte ik kennis met een manier van mediteren waar ik nog niet eerder van gehoord had. Ik weet niet eens of ik het wel echt ‘mediteren’ kan noemen. Soms deed ik de meditaties liggend of zittend, maar er waren ook wandel-varianten. Wat de meditaties zo speciaal maakte? Het leverde me naast ontspanning, ook zelfvertrouwen, kracht en energie op. Een bijzondere positieve energie die ik nog niet eerder had gevoeld.


Mediteren en de Wet van Aantrekking

Over de reden waarom deze meditaties op mij zo ongelooflijk veel impact maken, hoef ik niet geheimzinnig te doen. De belangrijke factor is dat de meditaties me in staat stellen om de Wet van Aantrekking (Law of Attraction) op de meest positieve manier voor me te laten werken. Dit betekent dat ik tijdens en na de meditaties zo’n positieve vibe om me heen heb dat mijn dagen beter verlopen en ik mijn dromen en doelen makkelijker behaal.


Mediteren om je dromen waar te maken

Geloof het of niet, nadat ik kennis maakte met mediteren, gebeurden er bijzondere dingen. Ik kreeg het bijna moeiteloos voor elkaar om geïnterviewd te worden door het RTL Nieuws, ik bouwde een succesvolle freelance business op als copywriter en ik werkte in de winter van 2020/2021 vier maanden vanuit Curaçao als digital nomad.


Geen een van bovenstaande gebeurtenissen kostte me veel moeite. Begrijp me niet verkeerd, het ondernemen brengt allerlei uitdagingen met zich mee en ik was meerdere keren helemaal kapot en overwerkt. Ook de reis naar Curaçao was een avontuur vol met uitdagingen en ontwikkelingen. Maar het feit dat ik het, vanaf het moment dat ik startte met deze nieuwe manier van mediteren, voor elkaar kreeg om mijn grote dromen en doelen snel te verwezenlijken, blijft ontzettend bijzonder.


Ik typ deze blog op een regenachtige maandagochtend vanuit mijn bed en ik leef nog steeds mijn lievelingsleven. De ‘bijzondere’ meditaties doe ik wekelijks. Ik weet zeker: de magie die deze meditaties in mij losmaken, stelt mij in staat om alles te bereiken wat ik wil.


Meditaties gericht op een specifieke situatie

Hoe meer ik ontdek, ervaar en ontwikkel, hoe duidelijker het me werd dat mediteren geweldig is, maar dat het extra krachtig kan zijn wanneer de meditatie daadwerkelijk is ontwikkeld voor de situatie waar ik me op dat moment in bevind. Want ja, ik vind het heerlijk om tijdens een meditatie mijn droomleven te visualiseren, door dat te doen heb ik al meerdere malen concrete kansen aangetrokken en belangrijke stappen richting mijn dromen gezet.


Maar..


Ik voel me niet altijd goed. Ik heb niet altijd zin om met mijn toekomst bezig te zijn. Zeker niet als ik ondertussen ‘in het nu’ niet lekker in mijn vel zit. En bovendien..


Kan ik me soms zo ontzettend zenuwachtig voelen voor een presentatie of een andere stap buiten mijn comfortzone.


En toen ik me dit besefte, ontstond in mijn hoofd het idee voor de Mindset Booster Bundel.

Mindset Booster Bundel: 3 geleide meditaties voor beginners
Mediteren zoals je nog nooit ervaren hebt

3 situaties waarin mediteren het verschil maakt In de Mindset Booster Bundel maak je kennis met de manier van mediteren die voor mij het verschil maakte. Mediteren waarbij jij zelf niets hoeft te doen, behalve te luisteren naar mijn stem. Niet saai. Betoverend. Niet spiri-wiri. Indrukwekkend.


En omdat ik ervan overtuigd ben dat je het maximale uit je leven kunt halen als je met de volgende 3 situaties op de best mogelijke manier omgaat, heb ik voor die drie situaties een geleide meditatie toegevoegd aan de bundel.

1. Een meditatie voor wanneer je niet lekker in je vel zit

Je zal mij nooit horen zeggen dat je je altijd goed moet voelen. Nee. Want zonder falen bestaat er geen succes. En zo bestaat er ook geen geluk zonder je met enige regelmaat down te voelen. Maar dat betekent niet dat je (onnodig) lang in zo’n down-fase hoeft te blijven hangen. Sterker nog, je kunt die fase gebruiken om er sterker van te worden. Tijdens de meditatie Feeling Down uit de Mindset Booster Bundel ga je dit ervaren.


2. Wanneer je zenuwachtig bent om uit je comfortzone te stappen

Ik ben een groot fan van nieuwe dingen proberen. Ik hou van verandering. Maar buikpijn, hartkloppingen en zweetaanvallen zijn daar bijna steevast een onderdeel van, haha. Nee, uit je comfortzone stappen is niet makkelijk. Maar de beloning die je ervoor terugkrijgt is des te groter. Tijdens de meditatie Cheerleader uit de Mindset Booster Bundel krijg je de ultieme vertrouwens-boost die je nodig hebt om spannende stappen te zetten. Ik sluit niet uit dat je er zelfs van gaat genieten ;-).


3. Wanneer je de Wet van Aantrekking voor je wil laten werken

Zonder hard werken kom je niet waar je wil komen. Dat geldt ook voor mij. Maar er is een verschil tussen hard werken vanuit vertrouwen en flow en hard werken vanuit een geforceerd en ontevreden gevoel. Door positiviteit en dankbaarheid uit te stralen, trek je meer positiviteit aan in het leven. Zo werkt het gewoon. Correct me if I’m wrong. Waarschijnlijk bevindt de versie van jou die haar droomleven leeft, zich op een frequentie vol met zelfvertrouwen, liefde en geluk. Wil je de Wet van Aantrekking voor je laten werken? Dan is het belangrijk om zelf ook naar die frequentie te stijgen. Wedden dat kansen, vertrouwen en positieve energie dan ineens ook direct al in je leven kunnen komen? Het is niet moeilijk. In de meditatie begeleid ik je in elke stap.


Van mij voor jou, de Mindset Booster Bundel

Na mijn persoonlijke ervaringen en de manier waarop mediteren, naast het werken aan mijn mindset, mijn dromen haalbaar maakte, ben ik ongelooflijk trots op de meditaties in de bundel. Omdat jij het nu op een nuchtere en duidelijke manier óók kunt ervaren. De combinatie van mediteren om je droomleven aan te trekken en de twee meditaties voor andere specifieke situaties, maken dit mijn bundeltje goud. Voor jou.


Om de lancering van de Mindset Booster Bundel te vieren, scoren de eerste 27 action takers die ‘m voor maar €27. Een absolute no-brainer voor de success girls die het maximale uit hun leven willen halen. 🚀 Je vindt de Mindset Booster Bundel hier


Liefs,

Daphne

225 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page